Skolebørn får kørekort til genbrug

Sidste år samlede skolebørn fra Varde Kommune 13 ton tomme aludåser. Nu sætter skolerne igen fokus på affaldssortering og genbrug i projektet "Affald - hvad rager det mig?"
550 elever fra skolernes 4. klasser får tilbudt et kursus. Der er både undervisning og affaldssortering i praksis ude på de fem genbrugsstationer i Varde Kommune. Alle deltagere får udstedt kørekort til genbrug.

- Vores mål er, at eleverne i alle 4. klasserne bliver affaldssorterings-eksperter og lærer at tage ansvar for det fælles samfund. Det lykkedes ved dåseindsamlingen. Når børn ikke kan gå forbi en dåse uden at samle den op, er det fordi de kan se en dybere mening med det. Nu vil vi gerne skabe samme opmærksomhed om potentialet i affaldssortering, siger skolekonsulent Karen Bloch.

Kick Off til konkurrence med Store Nørd
Alle 550 børn er mandag 18. februar inviteret til Kick-off i Lerpøthallen med Peter fra Nørd programmerne på DR. Showet handler om bæredygtighed og genbrug og skal inspirere eleverne til at lave deres eget Store Nørd program om det vildeste genbrug. Præmien i konkurrencen er en tur med Sea Rangers fra Aarhus og Peter som guide.
Projektet er udsprunget af vivaVARDE-samarbejdet om at skabe den reneste kommune. Varde Forsyning leverer undervisningsmateriale og underviser eleverne ude på genbrugsstationerne.
 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip