Skolebus brød i brand på motorvej

144 elever og 18 lærere i tre busser fik sig noget af et chok i går eftermiddags, da den ene af busserne brød i flammer midt på motorvejen ved Næstved på Sydsjælland. Det skriver BT. 

De seks niende klasser og deres lærere kom fra Nordsjællands Grundskole og Gymnasium (NGG) i Kokkedal og var på vej til Tyskland på en årlig tredags-tur.

Pludselig begyndte de andre bilister på Sydmortorvejen mellem Rønnede og Tappernøje at blinke kraftigt med lygterne til den bagerste bus. Bilisterne havde fået øje på flammer, som stod op bagud fra bussen.    

Rektor på Nordsjællands Grundskole og Gymnasium, Jan Thrane, var med i den brændende bus og oplevede følgende.

- Da det så blev opdaget, at der faktisk var ild i bussen, gik det meget stærkt med at komme ind til siden og få eleverne ud og over på den anden side af autoværnet, så de blev bragt i sikkerhed. Imens brugte chaufføren en ildslukker, og to af vores lærere kravlede ind og fik bagagen med ud. Og så kom der ellers ambulancer, brandbiler og en lægebil med fuld udrykning, forklarer rektoren til BT.

Følg Dagens.dk på Facebook - klik her og vær med   

Ingen af eleverne eller lærerne kom noget til, og den handlekraftige chauffør gik også fri.

Faxe Brand og Redning fik på kort tid branden helt under kontrol. Ilden brød ud i bussens motorrum, men man kender ikke den præcise årsag til branden.

En anden bus fragtede de nødstedte elever og lærere til Tyskland.
 

Dagens Gossip