Skoleelever bag vildt forsøg: Mobilsignal tog livet af spirende karse

Et simpelt forsøg med karse viser, at strålerne fra en mobiltelefon forhindrede frøene i at spire. Forsøget, som blev foretaget af fem piger i niende klasse, har fået international opmærksomhed fra anerkendte forskere - og pigerne, de sover ikke længere ved siden af deres telefoner. Det skriver DR Nyheder

De fem piger fra 9.b. på Hjallerup Skole i Nordjylland har selv udtænkt biologiforsøget, hvor de såede karse i 12 bakker. Halvdelen af karsen blev sat i et rum uden stråling, mens resten blev placeret i et rum ved siden af to routere, der udsender samme type stråle som en almindelig mobiltelefon.

Bliv ven med Dagens.dk på Facebook - Klik her og vær med nu

I 12 dage passede og plejede pigerne karsen, som nøje blev observeret og fotograferet. Resultatet var ikke til at tage fejl af:

Karsen i bakkerne ved siden af routeren var ikke vokset. Nogle af frøene var ligefrem muteret eller døde.

Eleverne havde sat forsøget i gang, fordi flere af dem oplevede problemer med at koncentrere sig og med at sove. Derfor har resultatet også gjort stort indtryk på forskerspirene.
- Ingen af os sover med mobilen ved siden af sengen mere. Enten bliver den lagt langt væk, eller også bliver den lagt i et andet rum. Og computeren bliver altid slukket, fortæller den ene af de fem piger, Lea Nielsen, til DR.

Forsøget og pigerne har skabt stor interesse i England, Holland og Sverige, og et team af forskere vil nu gentage forsøget og tjekke, om de når frem til samme skræmmende resultat.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip