Skoleelever er vilde med kinesisk

Der er kinesisk på skoleskemaet hos elever i ungeuniverserne på Fællesskolen Fjelstrup Favrdal i Haderslev. Siden sommerferien har skolen for første gang udbudt kinesisk som valgfag, og det er så populært, at der er blevet oprettet to hold med 18-20 elever fra 7.8. og 9. klasse.

Eleverne bliver både undervist i kinesisk kultur af en af skolens lærere, og i kinesisk sprog af en kinesisk studerende, der bor i Haderslev, hvor hun læser til lærer.

- Vi prøver at vægte det internationale, og det har vist sig, at eleverne synes, at kinesisk er rigtig spændende. Eleverne når selvfølgelig ikke at kunne tale sproget flydende, men de får en smag for, hvad Kina er for et land, siger souschef på Fællesskolen Fjelstrup Favrdal, Michael Tillgaard.

Eleverne har også skrevet deres første brev på kinesisk. Det har de sendt til borgmester, Jens Christian Gjesing, som har rejst en del i Kina. Borgmesteren er blevet inviteret til at komme og undervise i kinesisk kultur, og det har han sagt ja til.

- Jeg glæder mig til at fortælle eleverne om det Kina, jeg kender. Samtidig synes jeg, det er positivt, at de unge kaster sig ud i kinesisk sprog og kultur. Det er rigtig dejligt, at Haderslevreformen med blandt andet indføring af ungeuniverserne gør, at vi i Haderslev kan give vores skoleelever en særlig stærk baggrund med, siger borgmester Jens Christian Gjesing i en pressemeddelelse.

Borgmesteren er inviteret til at komme og undervise på skolen i morgen.

Du kan se brevet til borgmesteren nedenunder...

Dagens Gossip