Skoleelever kræver kontant erstatning til mobbeofre

Sådan lyder det fra Danske Skoleelever i torsdagens metroxpress. Eleverne kræver, at politikerne indfører en mobbelov efter svensk forbillede. Den skal give mulighed for en erstatning til eleven, hvis skolen kender til mobning uden at gøre noget ved det.

»Det er ikke, fordi eleverne har brug for penge, fordi de er blevet mobbet – det er symbolet i det. Det handler om at vise, at det er ulovligt. Der skal være en konsekvens,« siger Danske Skoleelevers formand, Agnete Vienberg Hansen, der forestiller sig, at beløbet kunne være på alt fra et par tusinde og helt op til 50.000 kroner.

»Der er lavet en masse strategier og kampagner, men der er stadig alt for meget mobning, så vi kan ikke blive ved med at lalle rundt i det samme. Vi er nødt til at sætte foden ned og sige, at det er skolernes ansvar at stoppe det, for de er de eneste, der rent faktisk kan gøre noget,« siger hun til metroxpress.

Bliv ven med Dagens.dk på Facebook - altid gratis nyheder

Forslaget får opbakning fra mobbeforsker Helle Rabel Hansen, Aarhus Universitet, der mener, at »svenskernes lov er to skridt foran«, men undervisningsminister Christine Antorini (S) siger ifølge metroxpress nej:

»Det er utroligt vigtigt at have fokus på en mobbefri skole, men vi har allerede værktøjerne, og det går den rigtige vej. Hvis skolen ikke lever op til sit ansvar omkring at forebygge og bekæmpe mobning, så har kommunen en forpligtelse til at gribe ind,« siger hun og peger på, at Ombudsmanden sidste år oprettede et kontor, hvor unge kan henvende sig, hvis de bliver mobbet i skolen.

BNB

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip