Skolekonflikt: KL opfordrer nu lærerne til nye forhandlinger

- I stedet for at lægge hele dit lod i den skål, hvor du lader Folketinget og regeringen tage ansvaret for en løsning, vil jeg opfordre dig til straks at komme til forhandlingsbordet.

Sådan lyder det i dag fra Erik Nielsen, der er formand for Kommunernes Landsforening.

Han opfordrer nemlig nu Anders Bondo Christensen, formanden for Danmarks Lærerforening, til at sætte sig til forhandlingsbordet med reel forhandlingsvilje.

- Du har fra lockoutens start efterlyst et regeringsindgreb, der kan afslutte konflikten. Du har gentagne gange påstået, at der er tale om aftalt spil mellem regeringen. I stedet for at lægge hele dit lod i den skål, hvor du lader Folketinget og regeringen tage ansvaret for en løsning, vil jeg opfordre dig til straks at komme til forhandlingsbordet, skriver Erik Nielsen i brevet.

Erik Nielsen problematiserer, at Anders Bondo Christensen fra lockoutens begyndelse har efterlyst et regeringsindgreb og forsøgt at påvirke Folketinget i stedet for at udvise reel vilje til at nå et resultat.

- Hvis Lærerforeningen alligevel tror, at det hele er aftalt spil og venter på et regeringsindgreb, hvorfor brænder foreningen så 100 millioner kr. af om dagen af deres medlemmers løn? Michael Ziegler har gentagne gange siden sammenbruddet i Forligsinstitutionen ringet til Anders Bondo Christensen og opfordret til bevægelse på det punkt, men forgæves, siger Erik Nielsen.

Erik Nielsen skriver også i brevet, at Danmarks Lærerforening overhovedet ikke har rykket sig i forhold til KL’s hovedkrav – nemlig at fagforeningen ikke skal have aftaleret til at bestemme over lærernes arbejdstid. Ingen andre fagforeninger har sådan en aftaleret.

Bliv ven med Dagens.dk på Facebook nu!

- KL er blevet beskyldt for at tage eleverne som gidsler. Men KL’s bestyrelse mener, det er Anders Bondo Christensen, der tager børn, forældre og lærere som gidsler, fordi han nægter at afgive fagforeningsprivilegier, som ingen andre på det danske arbejdsmarked har. Han kæmper for at opretholde Danmarks Lærerforenings særrettigheder, siger Erik Nielsen.

Brevet blev sendt til Anders Bondo Christensen fredag aften, og er også sendt Cc til LC’s forretningsudvalg, Danmarks Lærerforenings hovedstyrelse og Uddannelsesforbundets hovedstyrelse.

Her kan du læse Erik Nielsens brev til Anders Bondo Christensen:

Kære Anders

Kom nu til forhandlingsbordet!

Lærerne i folkeskolen, ungdomsskolen og sprogcentrene har nu været i konflikt i 2 uger med store konsekvenser for eleverne.

Tiden er kommet til at lægge mediestrategier og forsøg på at påvirke Folketinget til side, og møde op til reelle forhandlinger, for at sikre dine medlemmer det bedst mulige resultat.

Du har fra lockoutens start efterlyst et regeringsindgreb, der kan afslutte konflikten. Du har gentagne gange påstået, at der er tale om aftalt spil mellem regeringen og KL senest i dit indlæg i Politiken i dag. I stedet for at lægge hele dit lod i den skål, hvor du lader Folketinget og regeringen tage ansvaret for en løsning, vil jeg opfordre dig til straks at komme til forhandlingsbordet.
KL’s hovedkrav er, at LC’s særlige aftaleret på anvendelsen af lærernes arbejdstid skal bortfalde, det står vi fast på.

I forhold til dette hovedkrav har du og LC overhovedet ikke rykket jer undervejs i forhandlingerne. Michael Ziegler har gentagne gange siden sammenbruddet i forligsinstitutionen ringet til dig og opfordret til bevægelse på det punkt men forgæves. Der er ingen reel forhandlingsvilje.

I stedet vælger du at tage alle dine medlemmer som gidsler i en opslidende konflikt, der ikke bringer folkeskolen videre, tværtimod. Og du tager alle elever og forældre som gidsler i kampen for at opretholde Danmarks Lærerforenings særrettigheder.

Jeg synes, tiden er inde til, at du sætter dig til forhandlingsbordet med reel forhandlingsvilje, så lærerne kan få overenskomster med indhold, der svarer til andre personalegrupper.
Formand Anders Bondo Christensen

I så fald er vi i KL naturligvis indstillet på at forhandle, som vi plejer. Vi synes, den danske model på det offentlige arbejdsmarked fortjener, at parterne udviser reel vilje til at nå et resultat.

Med venlig hilsen

Erik Nielsen

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip