Skolekonflikt: Mange familier holder lockout-ferie i solen

Den kombination har vist sig at give ekstra travlhed i den danske rejsebranche, hvor der meldes om stigende interesse fra børnefamilier i disse dage.

»Vi har fået flere henvendelser end ellers. Der er en del forældre, der har et par fridage tilbage i dette ferieår, og nu kan de bruge dem sammen med børnene. Når de tager af sted på hverdage, kan de få en god pris,« siger feriecentret Lalandias administrerende direktør, Jan Harrit, til avisen.dk.

Også Bravo Tours har flere kunder end på samme tid sidste år - uden at informationschef Bent Bernadi Sørensen dog tør skyde skylden på lockouten.

»I forvejen var der rimeligt meget udsolgt, men vi gemmer gerne ti procent af pladserne, som vi sælger i sidste øjeblik til en høj pris. De pladser sælger vi nu,« fortæller han.

Hos Spies må børnefamilierne henvende sig med uforrettet sag.

Se også Dagens.dk Ferie - med alt om din kommende ferie

»Mange ringer og vil gerne af sted, men der er rimeligt meget udsolgt. Vi kan kun hjælpe nogle få. Hvis man lige skal afsted med tre børn, så kan vi ikke hjælpe,« siger kommunikationschef Toben Andersen til avisen.dk.

Fra Bravo Tours lyder der en klar opfordring til stridens parter om at varsle rejsebranchen i god tid, inden de konflikter næste gang.

»KL burde indgå aftaler med rejsebranchen, når de lockouter. Hvis vi var varslet i ordentligt tid, kunne mange flere være kommet afsted. Det synes jeg, man skal få på plads inden de næste overenskomstforhandlinger i 2015,« siger informationschef Bent Bernadi Sørensen.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip