Skolekonflikten er ikke for børn

»Vi skal holde den her konflikt på voksenniveau, så vi ikke udpeger den ene eller den anden part til skurken over for børnene. Man kan godt fortælle dem overordnet, hvad konflikten handler om og gøre det klart, at det er en konflikt, de voksne skal løse. Men børnene skal ikke vende tilbage til skolen og rette kritik mod lærerne eller KL,« siger foreningens landsformand, Mette With Hagensen.

Forhandlingerne om lærernes arbejdstid mellem Kommunernes Landsforening og Lærernes Centralorganisation brød sammen kort før midnat fredag, men inden da udspillede der sig et besynderligt forløb i Forligsinstitutionen, hvor de to parter skulle forsøge at nå til enighed. Chefforhandler for KL, Michael Ziegler, og lærerformand Anders Bondo Christensen begyndte at diskutere forhandlingerne for åben skærm, og det er et vidnesbyrd om, hvor svært det bliver at finde frem til et kompromis, mener Mette With Hagensen.

»Det var noget af et drama, da Bondo og Ziegler stod og skændtes i korridoren. Det var ikke kønt. Det var et mærkeligt forløb, og det viser, hvor svære de forhandlinger, de har været igennem, har været. Og så viser det, hvor uendeligt langt partnerne står fra hinanden. En løsning ser svær ud på nuværende tidspunkt,« siger hun.

Skole og Forældre arbejder på at få et overblik over, hvilke skoler, der tilbyder pasningsmuligheder eller undervisning, hvis en lockout træder i kraft, men det svinger meget fra klasse til klasse, fortæller Mette With Hagensen.

»Nogle kommuner lukker skolen helt ned, fordi de har få tjenestemænd (som ikke vil blive ramt af lockout, red.) ansat, mens andre kommuner prøver at gennemføre al den undervisning, de overhovedet kan komme af sted med. Det overblik vi har over situationen viser, at der er forskel helt ned på klasseniveau. Hvis man som forældre vil vide, hvad der skal ske med ens barn, skal man tjekke skolens hjemmeside eller intranet,« siger hun.

Dagens Gossip