Skolelæreren Fredrik har indført nye regler i klasseværelset - nu hyldes han på Facebook

Fredrik Andersson havde gennem længere tid observeret, at eleverne på den skole, som han har været ansat på siden 1998, var respektløse mod sig selv og hinanden.

En dag fik han nok og satte sig til rette foran computeren for at skrive en statusopdatering, som har vakt opsigt. Det skriver Aftonbladet.

I indlægget på Facebook skriver den svenske lærer, at han vil indføre det, som han kalder 'Frederik 2.0' i sine timer. Det betyder, at hans elever fremover skal overholde tre regler:

- Fra og med i morgen begynder timerne præcist. Hvert påbegyndt minut du kommer for sent vil blive skrevet ned som fravær (systemet tillader ikke at angive sekunder). Det samme gælder for datoer og tidspunkter for afleveringer uden undtagelse. Den eneste gyldige grund til, at man kan aflevere for sent, er, hvis forældre ringer og forklarer, hvorfor deres barn ikke kan indlevere en opgave. Det er ikke længere tilladt at sige 'jeg kan ikke', eller 'jeg gider ikke', med mindre en lægeerklæring kan bevise det.

Læs også: Lærer gav sine elever en simpel opgave - svarene, hun fik, var hjerteskærende

Efter at den 43-årige lærer havde udgivet opdateringen, fik han pludselig enorm opmærksomhed på de sociale medier, og næste morgen havde mere end 6.500 personer delt hans indlæg. 

I skolen begyndte Fredrik Anderrson med at fortælle sine elever om de nye regler. Desuden forklarede han, hvorfor de går i skole, og hvorfor respekt er vigtigt.

Og faktisk modtog eleverne hans besked med stor positivitet, hvilket Andersson indrømmer, var en smule uventet:

- I alle fem klasser, jeg indtil nu har talt med, er jeg blevet mødt med forståelse. Nogle er kommet op til mig og har sagt 'endelig!', fortæller han til Aftonbladet.

Fredrik Anderrson opfordrer nu andre lærere til at gøre det samme som ham.

- Kolleger på skolen er kommet med opmuntrende ord, og de siger, at de føler nøjagtig det samme som mig, men at de ofte vælger at nøjes med at knytte næven i lommen i stedet for at tale højt om det, siger han.

Udover at forbedre møde- og afleveringstider vil Andersson nu sørge for, at eleverne stopper med at bruge deres mobiler i timerne. 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip