Skoleleder-formand ærgrer sig over regeringsindgreb

Sådan betegner formanden for skolelederforeningen, Anders Balle, det faktum, at konflikten mellem KL og skolelærerne er blevet løst ved et regeringsindgreb. Det havde været nemmere for lærerne at vende tilbage til skolerne, hvis parterne havde fundet hinanden i en fælles aftale, mener han.

»Det er en skam, at det blev sådan, men alle tegn gik i den retning. Det er ærgerligt, at der ikke kunne laves en aftale, så havde vi stået i en nemmere situation nu,« siger han.

Anders Balle erkender, at hans medlemmer risikerer at modtage en gruppe slukørede lærere på mandag, hvor skolerne forventes at genåbne. Derfor venter der skolelederne en stor opgave med at genskabe de ansattes gejst, forklarer han.

»Lærerne føler sig kørt over og nedgjorte i hele processen og har følt sig sat uden for døren. Så der bliver da et arbejdsklima og noget samarbejdsmæssigt, som vi skal have til at køre. Skolelederne skal hejse flaget og tage godt imod elever og lærere. Det er ikke nødvendigvis en festdag, men det er værd at fejre, at nu kan vi komme tilbage til undervisningen igen. Det er jo også det, lærerne hele tiden har drømt om,« siger Anders Balle.

Konkret råder han sine medlemmer til at inddrage lærerne i arbejdet med at sikre en god folkeskole.

»Det kan man ved at føre nogle grundige samtaler om, hvordan vi skal drive skole. Hvad er det, der er vigtigt for en god skole. Vi skal kunne lave en god arbejdsplads med god undervisning og gode resultater. Det står vi sammen om, og det vil lærerne selvfølgelig fortsat gøre, det er det, de er ansat til og det, de brænder for. Men der bliver da et forløb i det, og der bliver en overgangsperiode, hvor vi skal støtte hinanden og hjælpe hinanden tilbage på banen igen,« siger skoleledernes formand.

Ser man bort fra ærgrelsen over, at konflikten bliver løst politisk, er han ganske fortrøstningsfuld over indholdet i den aftale, som træder i kraft 1. august næste år:

»Det imødekommer vores krav. Vi havde tre krav. Vi ville gerne have et større ledelsesmæssigt råderum, vi ville have en aftale, som i højere grad understøtter en fleksibel tilrettelæggelse af skoledagen. Og det tredje krav, det var, at vi skulle have en arbejdstidsaftale, som i højere grad understøtter skolens fællesskab. Og vi får mulighed for det hele nu,« siger Anders Balle.

Dagens Gossip