Skoleledere er vrede: Gider ikke lærerne

Den fire uger lange lærerkonflikt har skabt splittelse mellem lærere og skoleledere, der kan ende med, at parterne må søge skilsmisse.

Som det ser ud i dag, er Skolelederforeningen en del af Danmarks Lærerforening. Men ifølge formanden for skolelederne, Anders Balle, er den relation en torn i øjet på mange skoleledere efter den langvarige konflikt.

- Rigtig mange skoleledere truer i øjeblikket med at melde sig ud af Skolelederforeningen, fordi vi har den relation til lærerforeningen. Det helt entydige ønske er, at der skal ændres på den konstellation, siger Anders Balle.

Han har skabt debat med et tweet tirsdag, hvor han giver udtryk for, at skolelederne er "rigtig vrede" på Danmarks Lærerforening.

- DLF's ledelsessyn er en stor provokation for landets skoleledere, skriver Anders Balle på sin Twitter-profil.

Skolelederforeningen har holdt 13 dialogmøder med næsten 1000 medlemmer landet rundt i den seneste uge med konflikten på dagsordenen.

- Det gjorde vi, fordi vi kunne fornemme, at skolelederne er i oprørsstemning, siger formanden.

Med regeringens indgreb i lærerkonflikten får skolelederen fuld ret til at bestemme, hvordan tid til undervisning og forberedelse skal fordeles hos den enkelte lærer.

Men lederne mener, at der er blevet stillet spørgsmålstegn ved deres kompetencer i løbet af konflikten.

- Både hovedbestyrelsen og kredsformændene i Danmarks Lærerforening og formand Anders Bondo bruger vendinger, som at lederne nu skal til at "skalte og valte" og lave "rigid ledelse".

- De nedgør i det hele taget ledelsen og har ingen respekt for, at de formår noget som helst, siger Anders Balle.

Lærernes manglende tillid til, at ledelsen kan håndtere de nye beføjelser, bygger ifølge Anders Balle på, at "lærerne vil selv".

- De har tabt deres magt. Det har været en magtkamp, og lærerne vil selv. Jeg tror, at de frygter, at den nye ledelsesform vil gå ud over deres autonomi, siger han.

Men lærerne har ingen grund til at frygte, at skolelederne fra nu af vil kigge dem tæt over skulderen, lyder det.

- Vi skal ikke lave detailstyring af den enkelte lærer, som det bliver fremstillet. Vi skal lave god ledelse på skolen, hvor vi skal have engagerede medarbejdere, som påtager sig deres del af ansvaret, siger Anders Balle.

Også udsigten til, at skolelederne skal betale til lærernes strejkekasse, der har fået mange skoleledere til at protestere.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip