Skoleledere hungrer efter reform af erhvervsskolerne

I en ny og omfattende undersøgelse, som Ugebrevet A4 har gennemført, er 303 direktører, uddannelseschefer samt formænd og næstformænd i erhvervsskolernes bestyrelser så godt som enige om, at adgangskrav og en ny struktur på erhvervsuddannelserne er afgørende, hvis fremtidens unge skal søge ind på erhvervsskolerne.

Erhvervsskolelederne ligefrem hungrer efter en reform af erhvervsuddannelserne, der skal gøre det mere attraktivt for unge at uddanne sig til murer, industritekniker eller blikkenslager. Ifølge A4-undersøgelsen mener hele ni ud af ti ledere og bestyrelsesmedlemmer, at der i meget høj grad eller i høj grad er brug for en reform.

Formand for Danske Erhvervsskoler - Lederne Peter Amstrup håber, at de entydige signaler fra lederne vil gøre indtryk på regeringen, der er ved at lægge sidste hånd på en reform af erhvervsuddannelserne.

»Det her ligner næsten en sovjetisk afstemning, men det viser, at de, der arbejder med erhvervsuddannelserne og selv står med problemerne, er enige om, hvad der skal til for at gøre erhvervsskolerne attraktive for flere unge. I den politiske debat er der 117 forskellige bud på, hvad der er vigtigt i en reform, men her er alle enormt enige,« siger Peter Amstrup.

Når undervisningsminister Christine Antorini (S) i løbet af få uger præsenterer sit udspil til en reform, vil det ifølge ministeren vise, at hun har lyttet til erhvervsskolerne.

»Meldingerne fra erhvervsskolelederne i denne undersøgelse ligger meget godt i tråd med nogle af de tanker, som vi gør os i regeringen. Vi er især optaget af at få markant flere af de helt unge til igen at vælge en erhvervsuddannelse lige efter folkeskolen, og for at få de helt unge til at vælge en erhvervsuddannelse kigger vi på færre og bredere indgange og længere forløb,« siger Christine Antorini.

BNB

Dagens Gossip