Skoleledere: Lærere skal selv fordele timer

Når skolelederne fra næste år skal til at fordele lærernes arbejdstid, så kan det ende med, at lærerne selv skal stå for at fordele timerne imellem sig i de såkaldte lærerteam.

Det foreslår formand for Skolelederforeningen Anders Balle.

Eksperter og lærerforening mener, at det er helt forkert at lægge ansvaret ud til lærerne, skriver Information.

- Det er temaet af lærere, der er bedst til at vurdere, hvor arbejdskraften skal lægges, derfor kan jeg forestille mig, at en skoleleder tildeler teamet en række opgaver, som de så selv fordeler imellem sig. Det vil give den fleksibilitet på skolerne, som der er behov for fremover, siger Anders Balle til Information.

Men det giver ingen mening, at der er alt for mange generaler, mener professor Niels Egelund fra Aarhus Universitet.

- Det ville give en voldsom ballade blandt lærerne, fordi det risikerer at blive de stærkeste lærere, der får tilranet sig de gode opgaver og de svageste, der må knokle, siger Niels Egelund til Information.

Anders Balle mener ikke, at det vil blive tilfældet, da tanken med den nye arbejdstidsaftale er, at alle lærere som udgangspunkt skal være tilstede på skolen fra kl. 8 til 16.

- Det vil betyde, at man ikke bare kan tage de lette opgaver og så gå hjem. Hvis du lægger en række opgaver til et lærerteam på en årgang, så skal de alle være med til at løse de opgaver, så det handler også om i langt højere grad at få skabt en fællesskabskultur blandt lærerne, siger Anders Balle.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip