Skoleledere og lærere skal i parterapi

Millionerne til kurser i samarbejde er en del af det netop indgåede lovindgreb fra Folketinget, der stopper den fire uger lange lærerlockout, så lærere og elever mandag er tilbage i klasselokalerne.

»Det er lige før, det er til grin, men omvendt er det nødvendigt,« siger professor Niels Egelund, leder af Center for Strategisk Uddannelsesforskning ved Aarhus Universitet.

»På mange skoler har tillidsmanden i høj grad haft magten, og hvis lederen skal til at styre mere, så er 12 millioner en god investering,« siger han videre til Avisen.dk.

Af regeringens lovforslag fremgår det, at de 12 millioner skal bruges på fælles kurser for ledere og tillidsrepræsentanter med fokus på »udvikling af nye roller og dialog- og samarbejdsformer«, fordi hovedfokus vil flytte sig fra forhandling af arbejdstidsaftaler.

Sådan er det også for tillidsrepræsentant Rikke Nørby fra Skolen på Nyelandsvej på Frederiksberg. En meget stor del af hendes opgave har været at forhandle om tidsforbrug.

»Hvis det bliver sådan, at ledere får det fulde ledelsesrum, hvad er det så, min rolle skal være? Så på den måde vil det være ganske fornuftigt med et kursus. Lige nu ved jeg slet ikke, hvad jeg skal,« siger Rikke Nørby til Avisen.dk.

Dagens Gossip