Skoleledere: Prøv nu en sidste gang

Der er iskold luft mellem formanden for Danmarks Lærerforening, Anders Bondo Christensen, og Kommunernes Landsforenings (KL) chefforhandler, Michael Ziegler, forud for den varslede lockout mandag.

De to parter står fortsat stejlt overfor hinanden i kampen om lærernes arbejdstid, og derfor opfordrer skoleledernes formand, Anders Balle, nu en sidste gang de to parter til at gøre et forsøg på at tø forholdet op, så man kan indgå et kompromis.

Det bør være muligt, mener han, for skolens bedste:

- Vi henvender os ikke som sådan til de to parter, men jeg vil gerne opfordre til, at de sætter sig sammen igen og begynder at tale samme sprog, siger Anders Balle til Ritzau.

Efter langvarige forhandlinger brød forhandlingerne mellem folkeskolelærerne og kommunerne sammen i natten til lørdag i sidste uge. Og mandag var det de statsansatte læreres forhandlinger med finansminister Bjarne Corydon (S), der brød sammen.

Mens arbejdsgiverne ønsker helt frie rammer for skolederne til at kunne bestemme den enkelte læreres fordeling af undervisningstid og forberedelsestid, ønsker læreren en vis form for regulering - som nu - gennem overenskomsten.

Men de to udgangspunkter er så langt fra hinanden, at enderne ikke er nået sammen.

- Lærerforeningen har givet sig rigtig meget, men det har KL og finansministeren ikke. Vi har ønsket en aftale med et større ledelsesmæssigt råderum. Men at gå i den modsatte grøft, som KL og finansministeren ønsker, det behøver man ikke, siger Anders Balle.

- Vi kan sagtens leve med en pulje fastsat til individuel forberedelse, for selvfølgelig skal lærerne forberede sig. Her burde man kunne nå hinanden. Men når KL og ministeren siger, at der ikke må være en pulje overhovedet, så er der jo ingen kompromismuligheder, siger han.

Hvis en lockout bliver en realitet, kan et regeringsindgreb lige så godt komme først som sidst, mener Balle.

- De må kunne gribe ind i en fart og ordne det med det samme. Hvis man har en plan, og ikke vil gå på kompromis overhovedet, så kan man lige så godt gribe ind nu, så vi kan undgå alt det bøvl og ballade, siger Balle.

/ritzau/

Dagens Gossip