Skoleledere vil have lærerne mere på skolen

Skrevet af admin

21/03/2013
Han mener i udgangspunktet, at lærerne skal være til stede på skolen i deres arbejdstid.»Det kunne være fra 8 til 15 eller til 15.30. Det skal man finde ud af lokalt, hvordan det passer bedst. Jeg bruger vendingen, at hvis ikke andet er aftalt, skal lærerne være på skolen. I dag er det omvendt, hvis der ikke er aftalt andet, kan lærerne gå hjem,« siger Anders Balle til Politiken og tilføjer, at den største udfordring derfor bliver at ændre kulturen.Han erkender dog, at det bliver et sejt træk, eftersom lærerforeningen i dag vil bevare arbejdstidsaftalen.»Det bliver op ad bakke. Det afhænger også af, hvor meget lærerne bliver kørt over i overenskomstforhandlingerne. Det bliver svært at få dem rejst igen og skabe den fornødne entusiasme for en reform af folkeskolen. Ikke desto mindre er det det, vi skal,« siger han.Kommunernes Landsforening (KL) og Danmarks Lærerforening mødes fredag i Forligsinstitutionen.

Dagens topnyheder

Han mener i udgangspunktet, at lærerne skal være til stede på skolen i deres arbejdstid.

»Det kunne være fra 8 til 15 eller til 15.30. Det skal man finde ud af lokalt, hvordan det passer bedst. Jeg bruger vendingen, at hvis ikke andet er aftalt, skal lærerne være på skolen. I dag er det omvendt, hvis der ikke er aftalt andet, kan lærerne gå hjem,« siger Anders Balle til Politiken og tilføjer, at den største udfordring derfor bliver at ændre kulturen.

Han erkender dog, at det bliver et sejt træk, eftersom lærerforeningen i dag vil bevare arbejdstidsaftalen.

»Det bliver op ad bakke. Det afhænger også af, hvor meget lærerne bliver kørt over i overenskomstforhandlingerne. Det bliver svært at få dem rejst igen og skabe den fornødne entusiasme for en reform af folkeskolen. Ikke desto mindre er det det, vi skal,« siger han.

Kommunernes Landsforening (KL) og Danmarks Lærerforening mødes fredag i Forligsinstitutionen.