Skoleledere vil skære i idræt og de kreative fag

Ifølge en rundspørge foretaget af Berlingske Research, mens konflikten stadig rasede, peger flere skoleledere på, at de for at opfylde det politiske ønske om flere undervisningstimer vil skære i lærernes forberedelsestid til blandt andet idræt og kreative fag som musik og sløjd.

Også lærere med meget erfaring og med klasser med få elever vil få mindre forberedelsestid, og det giver altsammen god mening, lyder det fra Skolelederforeningens formand, Anders Balle:

»Vi er nødt til at se på de grundlæggende færdigheder. Læsning og regning er grundlæggende for andre fag. Derfor er der noget, der er vigtigere end andet,« siger han.

En Gallup-måling foretaget for Berlingske viser, at et stort flertal af danskerne er glade for, at regeringen har grebet ind i konflikten og givet skolelederne mulighed for i højere grad at tilrettelægge lærernes arbejdstid.

Men Danmarks Lærerforening er bekymret over skoleledernes udmelding.

»Man vil nedprioritere nogle fag, som helt objektivt kræver meget forberedelse,« siger formand Anders Bondo Christensen og understreger, at det er komplekst at planlægge lærernes arbejdstid.

Generelt har skolelederne i rundspørgen haft nemmere ved at pege på hvilke områder, de vil opprioritere. Ifølge Anders Bondo Christensen er det kun naturligt, men i realiteten er det ren ønsketænkning.

»Hvis lærernes arbejdstid skal finansiere folkeskolereformen, er der ikke nogen, der får mere tid. Alle får mindre, hvis man skal finansiere to millioner flere lektioner og aktivitetstimer,« siger han.

I går vedtog et bredt flertal i Folketinget det indgreb, der officielt afslutter den fire uger lange konflikt.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip