Skolelederne klar til at gabe over hele reformen

»Jeg havde gerne set, at det hele blev gennemført på en gang, så det var et stort ryk, som alle kunne se, og som alle kunne være en del af. Risikoen ved at gøre det glidende er, at der ikke rigtig bliver lagt mærke til det både fra elever og forældres side, og så kan det tabe lidt af energien. Men vi må gøre, hvad vi kan, for at få gjort de ændringer, vi laver, synlige,« siger Anders Balle, der er formand for Skolelederforeningen.

En række eksperter vurderer ifølge Politiken, at en del af punkterne i skoleaftalen ikke kræver en lovændring og derfor kan indføres allerede ved årsskiftet i stedet for at skulle vente til efter næste folketingsvalg. Og det glæder skolelederne.

»Både elever, lærere, forældre og skoleledere er mentalt forberedt på, at der skal ske noget. Vi var indstillet på, at der skulle ske noget i 2014, så det var jo lidt en kold klud at få i hovedet, at der ikke skulle ske noget alligevel. Men vi ser nogle muligheder i det her, og lad os så komme i gang, mens der er momentum,« siger Anders Balle.

»Jeg synes, vi skal indføre tingene så hurtigt, som vi kan. Der er mange positive elementer i det her, og dem skal eleverne have gavn af så hurtigt som muligt,« fortsætter han.

Skolelederformanden understreger, at forudsætningen for at kunne sætte så meget af skolereformen i søen, som muligt, er, at der kommer penge på bordet fra regeringens side med det samme.

»Kommunerne skal træffe nogle beslutninger om, hvad de vil. Men hvis ingen af de penge, der i forliget, kommer i spil med det samme, så bliver det en vanskelig start, da det kræver nogle ressourcer at gennemføre den reform, der er lagt op til, ikke mindst i de kommuner der i forvejen er nede på et meget lavt timetal,« siger Anders Balle.

Børne- og undervisningsminister Christine Antorini (S) opfordrer kommunerne til at tyvstarte med skolereformen, og Kommunernes Landsforening (KL) er villige, men vil ligesom Anders Balle have økonomien på plads.

KL er i fuld gang med at forhandle med regeringen om næste års budgetter.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip