Skolelederne: Nu kan vi lede

Også Skolelederforeningen glæder sig over, at lockouten af lærerne nu ser ud til at få en ende, efter at regeringen torsdag har bebudet indgreb i den knap fire uger lange konflikt.

Skoleledernes næstformand, Claus Hjortdal, ser ikke de store overraskelser i regeringens lovforslag, som blandt andet gør op med lærernes hidtidige arbejdstidsaftale - den helt store knast i overenskomstforhandlingerne mellem KL og lærerne.

- Indholdet i indgrebet er nok forventeligt, og vi som ledere vil gribe de muligheder, der er, for at opgaverne kan blive løst mere fleksibelt, siger han i en kommentar og understreger, at det skal ske i dialog med lærerne.

Selvom næstformanden er glad for, at elever og lærere formentlig allerede kan vende tilbage til undervisningen på mandag, så havde han helst set en aftale uden regeringens indblanding.

- Vi havde håbet på et forlig, men det har også været et langt forløb, og vi ser frem til at genskabe et godt og tillidsfuldt samarbejde med lærere, elever og forældre.

I regeringens lovforslag, som hastebehandles i folketingssalen fredag, ligner lærernes arbejdstidsregler dem, der gælder andre faggrupper i det offentlige.

Dog med særlige værnsregler for at skabe forudsigelighed om lærernes aften- og weekendarbejde.

Regeringen ændrer blandt andet også den såkaldte 60-årsregel, som udfases løbende. Det giver i sidste ende en lønstigning til lærerne på 3300 til 4200 kroner årligt.

/ritzau/

Dagens Gossip