Skolelederne vil have lærerne til at undervise mere

Avisen har foretaget en rundspørge blandt lærernes nærmeste chefer. 66 procent af de 672 skoleledere, der har svaret, mener, at lærerne bør bruge en større del af deres arbejdstid på at undervise. 58 procent er enige i KLs krav om at afskaffe lærernes nuværende arbejdstidsaftale.

Det viser en markant opbakning fra skolelederne, som ifølge arbejdsmarkedsforsker Flemming Ibsen fra Aalborg Universitet, ellers har holdt lav profil under konflikten.

»Det har svækket KL’s position voldsomt. Skolelederne er nøgleaktører, og derfor havde det været en klar fordel for KL, hvis de tidligt var gået ud med en støtte for en ny måde at drive skole på,« siger Flemming Ibsen. Han påpeger, at de mest markante stemmer i kronikker og læserbreve hidtil har været skoleledere med støtte til lærerforeningen.

Formand for landets skoleledere Anders Balle afviser at have holdt lav profil. Han mener, at foreningen har givet udtryk for støtte til en større råderet over lærernes arbejdstid samt større fleksibilitet og styrket samarbejde.

»Men samtidig har jeg nøje forsøgt ikke at tage parti, da vi skal have dette til at fungere med begge parter bagefter,« siger Anders Balle til avisen.

Det undrer lærerformanden.

»Hvis skolelederne mener, at lærere bør undervise mere, kunne de allerede i dag sætte dem til det og pege på, hvilke opgaver de ikke skal løse,« siger Anders Bondo Christensen.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip