Skoleledernes formand Anders Balle genopstiller ikke

Skrevet af admin

13/12/2013

Dagens topnyheder

Skolelederforeningen skal vælge ny formand til næste år. Anders Balle, der har været formand for foreningen de sidste seks år, genopstiller nemlig ikke.

Det meddeler foreningen på sin hjemmeside.

27. marts skal skolelederne vælge ny formand på et repræsentantskabsmøde. Næstformand Claus Hjortdal har allerede meddelt, at han stiller op til posten som formand. Han har været næstformand, siden de to skolelederforeninger fusionerede i 2007.

Skolelederforeningen blev skabt i 2007, da Danmarks Skolelederforening og Lederforeningen under Danmarks Lærerforening fusionerede. Ved den lejlighed blev både Anders Balle og Claus Hjortdal valgt til deres poster.

Der var kun en kandidat til begge poster. Skolelederforeningen er en fagforening for alle skoleledere ansat i den danske folkeskole som skoleinspektører, viceskoleinspektører og afdelingsledere.

Skolelederforeningen er en del af Lærerforeningen. Tidligere i år skabte lockouten splittelse mellem lærere og skoleledere, og det fik Anders Balle til at true med at afbryde relationen mellem de to foreninger.

Med regeringens indgreb i lærerkonflikten tidligere i år fik skolelederen fuld ret til at bestemme, hvordan tid til undervisning og forberedelse skal fordeles hos den enkelte lærer.

Men lederne mener, at Lærerforeningen satte spørgsmålstegn ved deres kompetencer i løbet af konflikten.

/ritzau/