Skolepigen Malala er stadig et mål for Taleban

Det siger en talsmand for den militante gruppe til CNN.

Taleban ville angribe Malala igen, ligesom gruppen ville angribe enhver anden person, der offentligt går imod bevægelsen, som står stærkt i Pakistan og Afghansitan, forklarer talsmand Shahidullah Shahid.

Han afviser samtidig, at Malala blev angrebet, fordi hun var fortaler for uddannelse af piger. Det var fordi, hun blev brugt som et propagandafremstød mod Taleban, hævder han ifølge CNN.

Malalas historie gik verden rundt, da hun i oktober sidste år blev skudt i hovedet af en gruppe bevæbnede Taleban-medlemmer i en skolebus i Pakistans uroplagede Swat-dal. Den dengang 15-årige pige overlevede dog angrebet, og hun blev efterfølgende et ikon for piger og kvinders ret til uddannelse og hædret for trods sin unge alder at trodse Taleban.

Samtidig blev Taleban fordømt verden rundt for at opfatte en blot 15-årig pige som en stor trussel.

Taleban forbød i 2009 piger i Swat-dalen at gå i skole. Det gjorde Malala oprør mod, og hun blev på den måde en talskvinde for pigers ret til at uddanne sig.

I dag hævder hun, at Taleban misbruger islam.

»Drab, tortur og piskning er helt imod islam,« siger hun til CNN.

Malalas beundringsværdige kamp har ikke blot gjort hende kendt over hele kloden, den kan også udmønte sig i tildelingen af Nobels fredspris, der uddeles fredag i denne uge. Sker det, vil hun være den yngste modtager af den prestigefulde pris.

Dagens Gossip