Skolepraktik kan løse uddannelseskvaler

Drop drømmen om en praktikplads hos den lokale frisør, tømrer eller vognmandsforretning og få sikret svendebrevet.

Langt størstedelen af eleverne på erhvervsskolerne kan gøre deres uddannelser færdige, hvis de er villige til at gå i skolepraktik.

Det viser en ny undersøgelse fra Dansk Arbejdsgiverforening.

- Heldigvis har vi en uddannelsesgaranti, der gør, at stort set alle elever kan færdiggøre deres uddannelse, hvis de vil. Der er ingen elever, der bliver ladt tilbage, hvis de aktuelt ikke har en praktikplads, siger chefkonsulent Simon Neergaard-Holm til foreningens hjemmeside.

Undersøgelsen gør ifølge arbejdsgiverne op med myten om, at 10.000 elever ikke kan færdiggøre deres uddannelser på grund af manglende praktikpladser.

Ifølge de nyeste tal fra Undervisningsministeriet søger 10.263 elever på erhvervsskolerne lige nu en praktikplads.

Kun 470 elever er ifølge undersøgelsen nødt til at skifte uddannelse for at blive færdig og få svendebrevet. 9.733 elever kan gøre uddannelsen færdig, hvis de er villige til at gå i skolepraktik.

- Eleverne kan fortsætte i skolepraktik, og de fleste elever afslutter fortsat deres uddannelse i virksomhedspraktik, siger Simon Neergaard-Holm.

De nye tal gør op med forestillingen om, at unge ikke kan gøre deres uddannelse færdig, mener De Konservative.

- Det vi hidtil er blevet mødt med er, at der mangler praktikpladser til 10.000 unge. Det viser sig ikke at holde - med disse mere reelle tal kan vi sikre, at flere får gjort deres uddannelser færdig. Nu skal vi arbejde på at gøre skolepraktikken bedre, siger undervisningsordfører Mai Henriksen til Newspaq.

De unge skal gøre deres uddannelse færdig og ikke kaste håndklædet i ringen, når der ikke er en ledig praktikplads ude i det virkelige liv.

- I en krisetid er det meget vigtigt at flest muligt får gjort deres uddannelser færdig. Det er politikernes opgave at gøre skolepraktikken mere attraktiv, siger Mai Henriksen.

Mere end halvdelen af de 470 elever, der ifølge undersøgelsen må skifte fag uddanner sig til lastvognchauffør, metalsmed og grafisk tekniker.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip