Skoler hilser lærere og elever velkommen tilbage

»Det er ikke noget stort arrangement, men lærere, elever og forældre kan lige få mulighed for at tale sammen over en kop kaffe og et æble. Det er der behov for oven på lang tid væk fra skolen,« siger skoleleder på Rundhøjskolen, Mogens Toustrup.

Lærerlockouten startede 2. april, og tiden væk fra skolen har givet anledning til en del praktiske spørgsmål, fortæller skoleleder på Sønderskov-Skolen i Sønderborg, Lars Breinholt Søndergaard.

»Lærerne starter halv otte på lærerværelset med rundstykker. Der taler vi sammen faktisk mest for at få ordnet det praktiske omkring det resterende skoleår. Der er ingen grund til særligt at fejre i dag. Men vi glæder os til at se eleverne og lærerne igen,« siger han.

Landets skolelærere vender tilbage til hverdagen efter, at regeringen med et flertal i Folketinget fredag i sidste uge gennemførte en lov, der afskaffer lærernes arbejdstidsregler og udfaser 60-årsreglen, og dermed bringer en ende på konflikten mellem Kommunernes Landsforening og Danmarks Lærerforening.

Dagens Gossip