Skoler i Ghana får danske kalendermillioner

»Vi er meget glade for, at salget af kalenderen stort set blev det samme som i 2011, hvor der også var cirka 160.000, der købte den. Det var med til at skabe opmærksomhed om kalenderen, at DR1 kunne byde på en nyproduceret julekalender, »Julestjerner«, og så gav det også en del omtale, at kalenderen havde rund fødselsdag,« siger projektleder Kasper Zederkof fra DR Salg, der står for produktionen af den fysiske kalender.

I 2012 fejrede Børnenes U-landskalender 50-års jubilæum, og siden 1962, hvor den første kalender blev rakt over disken, er der røget 170 millioner kroner af sted til projekter for børn og unge i Afrika, Latinamerika og Asien.

»I 2012 blev der sat fokus på, hvordan det er at være barn i Ghana. Danske børn fik en fornemmelse af de ting, der er helt anderledes end i Danmark – men også af de ting, hvor hverdagen i Ghana ligner danske børns hverdag. Det er sundt at få bygget den bro og den forståelse,« siger udviklingsminister Christian Friis Bach (R) til DR.

I år vil overskuddet fra salget af Børnenes U-landskalender gå til arbejdet for børns rettigheder i Myanmar, det tidligere Burma. Årets kalender bliver præsenteret til oktober.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip