Skolereform rammer SFOerne hårdt

De yngste børn får mindre tid til leg i fritidsordningen.

Den nye skolereform, som er blevet vedtaget i dag, betyder, at eleverne i SFO-alderen skal være i skole 30 timer om ugen.

Børnenes mindre tid i SFO'erne bekymrer FOA, fagforeningen for offentligt ansatte.

- Dels er vi bekymrede for børnene, for vi synes, at det er længe, de skal gå i skole. Og så er vi bekymrede på pædagogernes vegne, for det bliver svært at stykke nogle fornuftige stillinger sammen, når der kun bliver en åbningstid i SFO'erne på en halvanden time om morgenen og tre timer om eftermiddagen, siger Jakob Sølvhøj, formand for FOAs pædagogiske sektor, til Newspaq.

Han frygter, at de længere skoledage kan betyde, at kommunerne bliver nødt til at afskedige pædagoger, fordi behovet for dem mindskes i takt med, at skolerne holder længere tid på børnene.

Men på trods af udsigten til fyringer, er der hele ikke negativt. FOA hæfter sig nemlig ved, at skolereformen åbner op for muligheden for, at man i højere grad kan benytte sig af pædagoger i folkeskolen

- Vores målsætning er, at der kan sikres fornuftige stillinger til vores medlemmer, sådan så de kan kombinere arbejde i skolefritidsordninger med arbejde inde i undervisningstiden, siger Jakob Sølvhøj til Newspaq.

Da De Konservative har valgt at stå uden for folkeskoleforliget, vil reformen først kunne træde i kraft efter et folketingsvalg.

FOA vil bruge tiden til at gå i dialog med kommunerne, der ifølge forligsteksten får en betydelig grad af lokal frihed til at præge reformens indhold.

Dagens Gossip