Skolereformen presser kommunerne på økonomien

»Det er vi nødt til for at finde en nulløsning for vores område,« siger han til Information.

En del af reformen er finansieret ved, at kommunerne kan spare penge på, at børnene skal være kortere tid i fritidsordninger. I Kolding er forældrebetalingen imidlertid markant højere end landsgennemsnittet, og derfor er besparelsen røget i forældrenes lommer.

»Vi fik kun 3,6 millioner kroner på den konto, hvor man fra regeringens side havde regnet med et tocifret millionbeløb,« siger Oluf Lykke Nielsen.

Herlev Kommune fyrede allerede tidligere i år pædagoger for at få råd til flere skoletimer, og pædagogernes fagforening BUPL har advaret om, at andre kommuner vil følge efter.

Koldings plan om at fyre pædagoger er netop udtryk for, at nogle kommuner kan få problemer med finansieringen efter skolereformen, siger BUPLs formand, Henning Pedersen:

»Det siger noget om, at folkeskolereformen ikke er fuldt finansieret, som regeringen ellers har fremhævet gang på gang«.

Ifølge Henning Pedersen bør kommunerne blive kompenseret for manglende forældrebetaling, og derfor kan de politiske partier bag folkeskolereformen ikke bare overlade ansvaret til kommunerne.

Det er endnu for tidligt at sige, præcis hvordan reformen vil påvirke antallet af lærere og pædagoger, da landets øvrige kommuner arbejder med budgetforslag for 2014, hvor skolereformen skal implementeres. I Københavns Kommune skal der for eksempel ikke fyres pædagoger, siger børne- og ungdomsborgmester Anne Vang (S), da stigende børnetal i hovedstaden giver fleksibilitet og luft i økonomien.

»Men jeg forstår godt, at kommuner uden stigende børnetal kan være i vanskeligheder,« siger hun til Information.

Ifølge Socialdemokraternes folkeskoleordfører, Troels Ravn (S), er det stik imod skolereformens intentioner, hvis kommunerne begynder at fyre pædagoger. Reformen er samlet set fuldt finansieret, fastholder han, selv om han også anerkender problemet i Kolding.

»Kommunernes Landsforening (KL) og Finansministeriet indgik op mod sommerferien en økonomiaftale, som parterne var tilfredse med. Det bliver vi nødt til at holde fast ved,« siger han til Information.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip