Skolerne siger o.k. til elevernes mange ferierejser

Skrevet af admin

11/03/2016

Dagens topnyheder

Det er helt i orden, at forældre giver deres børn fri fra skole for at tage på ferie uden for skolernes officielle ferieuger, skriver Berlingske.

Avisen har spurgt knap 1300 skoleledere, hvordan de forholder sig, når forældrene beder om, at eleverne skal have feriefri.

284 skoleledere har deltaget i rundspørgen, og halvdelen svarer, at der i hver klasse er mindst tre elever væk på ferie uden for skoleferierne.

75 procent af de skoleledere, der har svaret, mener, at ferierne slet ikke eller kun i mindre grad udgør et problem.

- Jeg tror, at skolelederne har lært at leve med, at det er sådan, det er, og man ønsker ikke krig i samarbejdet med forældrene, siger Claus Hjortdal, formand for Skolelederforeningen, til Berlingske.

- Det er blevet et vilkår i vores samfund, at der i dag er så mange, der har råd til at rejse på ferie. Det er blevet allemandseje og er ikke længere en luksus, der kun er for de rige familier, tilføjer han.

Når forældrene vil have ungerne med på ferie, skal de have en godkendelse fra skolen. Den godkendelse er dog nærmere en formalitet, og det er som sådan fint, mener Claus Hjortdal.

- Vi skal ikke have flere magtbeføjelser, for al skolegang skal ske i et samarbejde mellem skolen og elevens forældre, siger han.

Undervisningsminister Ellen Trane Nørby (V) synes, at udviklingen er helt i orden, så længe skolerne og forældrene fastholder dialogen.

- Det tyder på, at skolelederne har en god dialog med forældrene, og det er det vigtigste for mig, siger hun til avisen.

/ritzau/