Skolesports-ildsjæle giver børn mod på idræt

Tirsdag den 14. maj kåres ”Årets Ildsjæl” i Dansk Skoleidræt, Danmarks Idræts-Forbund og TrygFondens landsdækkende projekt Skolesport, og prismodtagerne findes i Kolding.

Prisen går til Hanne Flaskager og Jan Lohmann, som har formået at gøre Skolesport til et fantastisk og meget attraktivt tilbud for de idrætsusikre elever i 4.-6. klasse på Alminde-Viuf Fællesskole. Derudover har de også iværksat junioridrætsleder-uddannelsen for skolens 8. og 9. klasses elever.

Tilbuddet har været så populært, at der gennem de seneste to år har været 24 unge mennesker igennem uddannelsen.

- Successen taler for sig selv og viser, at det - med det rette koncept og den rigtige tilgang til vores unge - er muligt at motivere dem til at påtage sig et ansvar som ”ungdomsledere, fortæller Gert Mølgaard, SFO-konsulent og tovholder for Skolesport i Kolding Kommune.

Junioridrætslederne fungerer som hjælpetrænere i Skolesport og arbejder sammen med lærere og pædagoger om de forskellige aktiviteter, der tilbydes skolesports-børnene ude lokalt på skolerne. Og det er der god mening i, for de unge kan altså bare kan noget, som de voksne ikke kan.

- Junioridrætslederne har en energisk, fantasifuld og mere uformel tilgang til børnene, der gør, at de i højere grad giver børnene lyst til at afprøve nye muligheder. Derfor er de eminente til at motivere og fastholde de idrætsusikre børn i Skolesport, siger Rikke Simonsen, projektleder i Dansk Skoleidræt.

Samarbejder med lokale idrætsforeninger

De to prisvindere udviser dagligt et stort engagement i Skolesport, og i indstillingen til prisen lyder det blandt andet også:

- Hanne Flaskager og Jan Lohmann har været meget bevidste om at Skolesport ikke skal konkurrere med de eksisterende fritidstilbud i kommunen. De har derimod sat fokus på etablering af kontakt og samarbejde med både den lokale idrætsforening AVGIF og det lokale værested AL-VI, så de forskellige tilbud kan komplementere hinanden. De ser mange muligheder i en yderligere udvikling af det samarbejde og det potentiale, der ligger i at forankre Skolesport i de eksisterende tilbud.

Kåringen af "Årets Ildsjæl" fandt sted på Alminde-Viuf Fællesskole.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip