Skotland i syv sind om selvstændighed

Det viser en meningsmåling, som analysefirmaet TNS BMRB har foretaget på vegne af regeringen forud for valget i 2014, skriver Reuters.

Onsdagens meningsmåling viser desuden, at ja-stemmerne er gået tilbage fra 33 procent til 25 procent. Det er den laveste tilslutning siden 2007. Også nej-siden har mistet tilslutning. Den er gået fra 52 procent til 47, viser målingen.

Blandt de yngre vælgere mellem 16 og 34 år, vil 29 procent stemme for selvstændighed, men kun 45 procent af de adspurgte ville gå i boksen, hvis der var valg i dag. Hos de skotter, der er over 55 år, vil stemmeprocenten ligge på 70 procent, men kun 20 procent ville være for at gøre sig uafhængig af Storbritannien.

De 28 procent, som erklærer sig i tvivl, skaber usikkerhed om, hvordan landets fremtid bliver efter 2014-valget. Og tvivlerne kan blive den vigtigste faktor i kampagnen frem mod valget.

»Både ja- og nej-lejren har tabt terræn i 2013, hvilket betyder, at ingen af kampagnerne har formået at skabe en stærk forbindelse til vælgerne i Skotland,« siger Tom Costley fra TNS Scotland til Reuters.

Lige siden foråret 2011, hvor det skotske nationalparti SNP anført af Alex Salmond vandt valget til det skotske parlament, har spørgsmålet om Skotlands selvstyre presset sig på. Salmond og nationalisterne lovede i forbindelse med valgsejren at opfylde partiets løfte om en folkeafstemning i 2014.

Salmond er af den overbevisning, at selvstændighed vil styrke Skotlands økonomi og bane vejen for mere velstand. Men finansminister George Osborne sagde tidligere på ugen, at den skotske økonomi vil forværres med cirka fire procent over de næste 30 år, hvis landet bliver uafhængigt.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip