Skotlands EM-drømme lider et knæk i Georgien

04/09/2015

Skotlands drøm om at nå en fodboldslutrunde for første gang i 18 år har lidt et alvorligt knæk, efter at skotterne fredag aften tabte med 0-1 på udebane mod Georgien i EM-kvalifikationen.

Dermed forsømte skotterne at holde presset på puljens nummer et og to, Polen og Tyskland, der møder hinanden senere fredag.

Samtidig må de slagne skotter formentlig se Irland overtage tredjepladsen i puljen, da Irerne er storfavorit på udebane mod Gibraltar.

Det var Valeri Kazaishvilli, der kort før pausen scorede det mål, der skulle vise sig at blive afgørende.

Et tamt skotsk mandskab havde hverken fantasi eller kvalitet nok til at slå tilbage i en frustrerende anden halvleg, hvor hjemmeholdet var tættere på at fordoble føringen, end skotterne var på at udligne.

Det er ikke første gang, Skotland smider vitale point i Tbilisi.

I efteråret 2007 slukkede et 0-2-nederlag i den georgiske hovedstad reelt lyset for de skotske forhåbninger om at komme til EM i Schweiz og Østrig, efter at skotterne ellers havde besejret Frankrig to gange i puljen.

Georgierne, der skiftede AGF-angriberen Mate Vatsadze ind i kampens tillægstid, diskede ellers ikke op med noget, der kunne overraske gæsterne.

Spillestilen var fra start det sædvanlige, ineffektive boldtrilleri uden gennemslagskraft og uden tempo. Men alligevel lykkedes det hjemmeholdet at bringe sig foran syv minutter før halvtid.

Målet kom ud af det rene ingenting på et tidspunkt, hvor skotterne tilsyneladende havde opgøret under fuldstændig kontrol.

Den enlige forward Levan Mchedlidze fandt Kazaishvilli på kanten af feltet, og efter et træk sendte Vitesse-spilleren bolden i nettet bag David Marshall med et præcist skud.

Det var blot anden georgiske scoring i fire hjemmekampe i kvalifikationspuljen.

Strachan forsøgte at vende slaget med et par offensive indskiftninger efter pausen, men store chancer lykkedes det aldrig at få skabt.

Nu er skotterne under hårdt pres i de to svære hjemmekampe mod Tyskland og Polen, inden man slutter med tre formentlig sikre point mod Gibraltar.