Skotsk fisker brugte 3 år på at bygge 7,4 meter lang LEGO-model af legendarisk krigsskib

Jim McDonough elsker LEGO. Han elsker også skibe. Og heldigvis kan de to interesser sagtens kombineres.

Det er der kommet dette vidunder ud af:

I tre år har den skotske fisker bygget på en 1:40 model af et ikonisk fartøj fra 2. verdenskrig - amerikanske USS Missouri, der blev søsat i 1944, og som har spillet en rolle i både slaget om Iwo Jima og Okinawa under 2. verdenskrig.

Siden blev det moderniseret og deltog i Koreakrigen, Vietnamkrigen og Golfkrigen.

I dag er USS Missouri et museum, som kan besøges i Pearl Harbour - eller man kan som sagt smutte til Skotland og se hendes lillesøster af Lego.

Efter tre år er klodserne endelig ved at være på plads i skabelsen af det 7,4 meter lange skib, der består af omkring 10.000 klodser, som blandt andet danner en motoriseret kran og en bro med lys i skriver Jim McDonough på MOC Pages.

- Det var en kamp at få tårnene til at stå på grund af vægten, men det hjalp at placere klodser i siderne. Dette er versionen fra 2. verdenskri, med alle de våben, det havde under krigens afslutning, skriver han.

Skibet er kun ét ud af mange kreationer fra den legesyge skotte. De fleste har et militant islæt, men han har også bygget fartøjer fra Star Wars-filmene.

- Jeg bruger ikke lim, og alle delene kan tages fra hinanden. Hvis du tager i Legoland, er det hele limet sammen, hvilket efter min mening er snyd, da alle kan lime ting sammen, siger han.

Skibet er så langt, at det stikker ud af skottens garage. Han troede egentlig, at han havde bygget verdens længste LEGO-skib, men han er nu blevet slået af amerikaneren Dan Siskind, der har bygget nøjagtig samme skib - blot 40 centimeter længere.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip