Skotter køber Danske Banks hovedsæde for 1,4 milliarder

Skrevet af admin

18/03/2016

Dagens topnyheder

Danske Bank har solgt bygningen ved Holmens Kanal i det indre København, hvor bankens hovedsæde ligger, for 1,4 milliarder kroner. Det oplyser Danske Bank i en pressemeddelelse.

Køberen af komplekset, der består af i alt 37.000 kvadratmeter kontorareal i 14 bygninger, er det skotske livsforsikringsselskab Standard Life. Danske Bank fortsætter dog som lejer af bygningerne og står ikke foran en stor flytning.

Årsagen til salget er, at Danske Bank vil fokusere på sine kerneaktiviteter og derfor hellere vil være lejer end ejer. Samme model er ifølge Ritzau Finans tidligere brugt ved bygningssalg i Høje-Taastrup, Glostrup og på Østerbro i København.

- Vi skal løbende tilpasse vores forretning til kundernes behov og sikre, at vi bevarer størst mulig fleksibilitet i anvendelsen af vores bygninger, siger økonomidirektør Henrik Ramlau-Hansen fra Danske Bank i pressemeddelelsen.

- Derfor er det ikke længere hensigtsmæssigt for os at eje en stor ejendomsportefølje. Holmens Kanal har været omdrejningspunkt for banken siden 1875, og vi ser frem til samarbejdet med Standard Life, tilføjer han.

Standard Life er noteret på børsen i London.

Med købet får selskabet Standard Life, der i forvejen er en betydelig ejendomsinvestor, til opgave at forvalte komplekset, der tæller bygninger som Peschiers Gård og Erichsens Palæ med søjler ud mod Kongens Nytorv.

/ritzau/