Skovshoved: Vi spiller med paragraffer frem for fjerbolde

Badminton Danmark valgte imod klubbernes ønske at aflyse torsdagens guldkamp for hold.

Det fastslår Skovshoved, som var den ene finalist og ikke mener, det var den rigtige beslutning at aflyse guldkampen.

Striden handler om, at badmintonligaens spillere kun må deltage i én enkelt klubturnering uden for Europa, men reglen er samtidig i strid med spillernes overenskomst.

Christinna Pedersen, som spiller for Skovshoved, har i denne sæson deltaget i mere end en klubturnering uden for Europa.

Skovshoved insisterede på at bruge landsholdsstjernen i DM-finalen, da klubben mener, at Badminton Danmark havde givet hende dispensation til at deltage i to klubturneringer uden for Europa - i Malaysia og Indien.

Skovshoveds formand, Steffen Moe, skriver på klubbens hjemmeside, at der er gået "administrativt kuk i den" for Badminton Danmark.

- Et "kuk", der betyder, at Badminton Danmark kommer til at trække tæppet væk under deres egen liga, lyder det.

Steffen Moe fastslår, at badmintonforbundet "forskanser sig bag skriveborde med jurister som bisiddere og spiller kampe med paragraffer i stedet for med fjerbolde".

Skovshoved henviser til en mail i december fra Badminton Danmark-direktør Bo Jensen, hvor Christinna Pedersen efter et bestyrelsesmøde i forbundet får godkendelse til at stille op i en turnering i Indien.

- Kære Christinna. Der var således entydig opbakning i HB (hovedbestyrelsen, red.) til, at du godt kan deltage i IBL (Indien, red.), selv om du tidligere på sæsonen har deltaget i en turnering i Malaysia.

- Der er således 100 procent politisk opbakning til, at du godt kan rejse til Indien, refereres det blandt andet fra mailen.

I mailen oplyser Bo Jensen, at han "finder det utænkeligt, at en eventuel protest fra en af de øvrige ligaklubber med baggrund i badmintonligaens reglement vil kunne få medhold i henholdsvis holdturneringsudvalget og appeludvalget.

Men Team Skælskør-Slagelse protesterede, og Badminton Danmark forsøgte at håndtere situationen ved at hasteindkalde de to klubber med henblik på at få diskuteret rammerne for en acceptabel afvikling af finalen.

Det var "i sagens natur dømt til at mislykkes", lyder det fra Skovshoved, som er utilfreds med, at Badminton Danmark ikke informerede om beslutningen om at aflyse finalen, inden den blev offentliggjort.

- Derfor var forbavselsen stor, da vi alle sammen meget kort tid efter mødet kunne læse på Badminton Danmarks hjemmeside, at guldkampen var aflyst.

- En beslutning Badminton Danmark alene havde truffet uden at melde tilbage til klubberne, som lovet, skriver Skovshoved-formanden.

Han mener, at Badminton Danmark gentagne gange tager beslutninger, der sætter badmintonspillets omdømme på spil og sætter klubberne tilbage i arbejdet med at skabe så gode vilkår som muligt for tilskuere, spillere og sponsorer.

- Pengepræmierne bliver større, og mulighederne bliver større, navnlig i udlandet, for at elitespillerne kan gøre badminton til en levevej, mens de er aktive spillere.

- Derfor bliver mobilitet, fleksibilitet og klare regler et must for, at spillerne skal kunne agere i både de internationale verdensturneringer og i den hjemlige liga og turneringer på dansk grund, forklarer han.

/ritzau/

Dagens Gossip