'Skræmte en pige på min løbetur’ - Joakim hyldes for sit indlæg om kvinders utryghed

Den svenske unge mand Joakim Tjockisen Rosenqvist bliver lige nu hyldet for sit indlæg på facebook om en oplevelse, han havde for nyligt.

Joakim var ude på sin sædvanlige løbetur en aften. Han elsker at løbe om aftenen og opleve naturen i det område, han bor i. Men denne ene aften stødte han på en pige, der blev skræmt fra vid og sans, da hans pandelampe, som han løb med for at kunne se stien, ramte hendes ansigt.

- Jeg stoppede selvfølgelig for at høre, hvad der var galt, og så forklarede hun, at nogle hændelser, der har været oppe i nyhederne for nyligt, havde skræmt hende så meget, at hun næsten ikke turde løbe ude på stierne om aftenen af frygt for, at hun ville blive det næste offer. Det er meget sørgeligt, eftersom hun, ligesom jeg elsker, at løbe om aftenen. Derfor tilbød jeg hende at løbe med hende , og vi havde en hyggelig snak sammen resten af vejen, skriver han blandt andet i sit indlæg, som du kan se nederst på siden her.

Læs også: Voldtægt var min egen skyld

Oplevelsen af at skræmme hende, bare fordi han er en mand, ærgrer Joakim, der dog godt kan forstå kvinden. Han synes hele tiden, han kan læse nyheder om, at en kvinde er blevet tævet, voldtaget, overfaldet på fx en løbetur.

- Jeg kan ikke sætte mig ind i, hvordan det føles, for jeg vil aldrig opleve den følelse ude på stierne. Jeg vil aldrig have følelsen af frygt ved at sætte mine fødder på en mørk sti, eller følelsen af at tænke over, om der mon ligger en voldsmand på lur bag enhver busk, træerne osv., som bare venter på at overfalde mig, ydmyge mig, min krop og mit sind og min plads i det her samfund, skriver Joakim videre.

Læs også: To søstre er dømt til voldtægt i Indien for en 'fejl', deres bror har begået

Det er ikke kun mænd, os med et enkelt X-kromosom, der skal kunne føle os trygge, mener han.

Han slutter af med at sige, at:

- Fokuser ikke bare på, at undervise piger i, hvordan de undgår voldtægt. Undervis drenge i at lade være!”, skriver Joakim blandt andet.

- Det er ikke et forsøg på at starte en politisk eller kulturel diskussion. Det er bare minde tanker jeg fik af at møde en sød pige midt om aftenen på min lokale sti, uddyber han. 
 

 
(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/sdk.js#xfbml=1&version=v2.3"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, 'script', 'facebook-jssdk'));

Jag känner mig inte osäker eller rädd med att ta ett steg ut genom dörren och ett steg in i skogen på löpslingan. Jag kä...

Posted by Joakim Tjockisen Rosenqvist on Thursday, August 27, 2015

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip