Skrap abortlov blev vedtaget for sent

Inden da havde den demokratiske senator Wendy Davis talt i knap 11 timer i et forsøg på at udsætte loven, rapporterer CNN.

»Jeg taler for de familier, som får deres personlige relationer til deres læge ødelagt af den her lov. Deres røster er blevet gjort tavse af en guvernør (republikaneren Rick Perry, red.), som har gjort egne politiske ambitioner til vores store stats officielle holdning,« sagde Davis ifølge TV-stationen i sin tale.

»Og desværre bliver han tilskyndet af lovgivningsmæssige ledere, der enten deler dette snævre syn eller ikke har styrken til at modsætte sig det,« tilføjede hun i sin maraton-tale, der nær havde virket efter hensigten.

Hendes forsøg på at tale i så lang tid, at vedtagelsen af lovforslaget ville blive udsat, blev standset af formanden i senatet et kvarter før midnat, efter at hun havde fået tre advarsler for ikke at holde sig til emnet. Men tiden gik, og hendes mission lykkedes, da det viste sig, at der stod »onsdag« på afstemningen, da den kom ud.

I sin såkaldte »filibuster«-tale videregav Wendy Davis blandt andet flere kvinders modstand mod loven, som kommer til at betyde, at aborter efter 20. uge bliver ulovlige, hvilket er lov i 11 andre delstater i USA.

Samtidig må abortklinikker kun være ambulante, hvilket vil medføre, at langt størstedelen af delstatens klinikker vil lukke i en stat med 26 millioner mennesker og meget store afstande.

Ikke desto mindre mener guvernør Rick Perry, at loven er nødvendig.

»I Texas er al liv værdifuldt, og vi har arbejdet for at skabe en kultur, der støtter fødslen af ethvert barn. Vi har i samfundet en pligt til at beskytte alle ufødte børn,« siger han til CNN.

I løbet af natten til onsdag måtte republikanerne i senatet erkende, at vedtagelsen ikke var juridisk gyldig på grund af forsinkelsen, og dermed sejrede modstanderne mod lovforslaget indtil videre.

Dagens Gossip