Skrøbelig våbenhvile i Yemen forlænges med en uge

Ifølge den yemenitiske regering er våbenhvilen i det stærkt uroplagede land blevet forlænget med syv dage til trods for flere angreb i den seneste uge.

Der er endnu ingen bekræftelse fra houthi-oprørerne, og våbenhvilen træder kun i kraft, såfremt den militante bevægelse accepterer den.

Søndag afsluttede forhandlingerne i FN-regi mellem de stridende parter uden gennembrud, men parterne har aftalt at mødes igen i næste måned. Forhandlingerne er foregået i Schweiz.

Imens fortsætter kampene i Yemen til trods for, at en våbenhvile trådte i kraft tirsdag under den ni måneder lange konflikt i Yemen.

I løbet af den seneste uge har flere mistet livet under angreb i Yemen, som længe har været præget af uro og angreb.

Mindst 68 krigere blev lørdag dræbt i kampe mellem oprørere og styrker, som er loyale over for Yemens regering.

De stridende parter i Yemen blev onsdag enige om at udveksle hundredvis af fanger i henhold til de forhandlinger, som FN har stået for.

Næsten 6000 mennesker er blevet dræbt i krigen mellem den arabisk-ledede koalition og den iransk-allierede houthi-gruppe.

FN's særlige udsending i Yemen har indtrængende opfordret begge sider til at respektere våbenhvilen.

Våbenhvilen skulle vare i syv dage og begyndte 15. december, men er altså nu blevet forlænget.

Yemens regering er tidligere gået med til at forhandle med oprørerne i Houthi-bevægelsen under overværelse af FN med fokus på at slutte konflikten, som brød ud i starten af året.

Forhandlingerne er dog flere gange brudt sammen, ligesom våbenhvileaftaler også hurtigt er blevet brudt.

Houthierne overtog kontrollen med hovedstaden, Sanaa, i september 2014 uden særlig modstand, hvorefter den shiamuslimske milits fortsatte med at udvide sit territorium.

Saudi-Arabien har siden marts i år stået i spidsen for en arabisk-ledet koalition med henblik på at genindsætte præsident Abd Rabbu Mansur Hadi.

/ritzau/AFP

Dagens Gossip