Skrøbelig våbenhvile i Yemen forlænges med en uge

Ifølge den yemenitiske regering er våbenhvilen i det stærkt uroplagede land blevet forlænget med syv dage til trods for flere angreb i den seneste uge.

Der er endnu ingen bekræftelse fra houthi-oprørerne, og våbenhvilen træder kun i kraft, såfremt den militante bevægelse accepterer den.

Søndag afsluttede forhandlingerne i FN-regi mellem de stridende parter uden gennembrud, men parterne har aftalt at mødes igen i næste måned. Forhandlingerne er foregået i Schweiz.

Imens fortsætter kampene i Yemen til trods for, at en våbenhvile trådte i kraft tirsdag under den ni måneder lange konflikt i Yemen.

I løbet af den seneste uge har flere mistet livet under angreb i Yemen, som længe har været præget af uro og angreb.

Mindst 68 krigere blev lørdag dræbt i kampe mellem oprørere og styrker, som er loyale over for Yemens regering.

De stridende parter i Yemen blev onsdag enige om at udveksle hundredvis af fanger i henhold til de forhandlinger, som FN har stået for.

Næsten 6000 mennesker er blevet dræbt i krigen mellem den arabisk-ledede koalition og den iransk-allierede houthi-gruppe.

FN's særlige udsending i Yemen har indtrængende opfordret begge sider til at respektere våbenhvilen.

Våbenhvilen skulle vare i syv dage og begyndte 15. december, men er altså nu blevet forlænget.

Yemens regering er tidligere gået med til at forhandle med oprørerne i Houthi-bevægelsen under overværelse af FN med fokus på at slutte konflikten, som brød ud i starten af året.

Forhandlingerne er dog flere gange brudt sammen, ligesom våbenhvileaftaler også hurtigt er blevet brudt.

Houthierne overtog kontrollen med hovedstaden, Sanaa, i september 2014 uden særlig modstand, hvorefter den shiamuslimske milits fortsatte med at udvide sit territorium.

Saudi-Arabien har siden marts i år stået i spidsen for en arabisk-ledet koalition med henblik på at genindsætte præsident Abd Rabbu Mansur Hadi.

/ritzau/AFP

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip