Skud afslutter fredelig mindedag for Michael Brown

Efter en dag med rolige demonstrationer i anledning af årsdagen for politiets dødbringende skud mod teenageren Michael Brown i byen Ferguson, Missouri, blev aftenen mere urolig.

Omkring midnat lokal tid blev der løsnet flere skud tæt ved det sted, hvor den sorte Michael Brown mistede livet for præcis et år siden.

Derudover er der beretninger om, at omkring 50 personer har plyndret en butik i Ferguson, der er en forstad til Saint Louis.

Saint Louis Countys politidistrikt oplyser på Twitter, at to biler er blevet ramt, i forbindelse med at en betjent har affyret skud.

Politiet oplyser ikke noget om, at nogen personer skulle være blevet ramt, men ifølge lokale medier, som nyhedsbureauet AFP citerer, er en person blevet såret.

I løbet af søndagen blev Michael Brown mindet ved flere lejligheder i Ferguson. En større gruppe på 300 personer holdt fire et halvt minuts tavshed og slap hvide duer fri.

De fire og et halvt minut symboliserede, at det to fire og en halv time, inden at Browns lig blev fjernet fra gaden, hvor han blev skudt.

Michael Brown blev 9. august 2014 stoppet af politiet mistænkt for at have stjålet cigaretter.

Han var ubevæbnet, men blev dræbt af mindst seks skud affyret af en hvid betjent.

Drabet førte til store protester over hele USA, og i november kom en storjury frem til, at der ikke skal rejses tiltale mod den betjent, som skød Michael Brown.

Det fik på ny protester til at bryde løs i Ferguson og flere andre byer i USA:

/ritzau/

Dagens Gossip