Skuddrama da ministre blev taget i ed

Alt imens Italiens ny premierminister, Enrico Letta, og hans ministre officielt blev taget i ed af landets præsident, Giorgio Napolitano, i præsidentpaladset i Rom, er der blevet affyret skud uden for premierministerens kontor blot en kilometer derfra.

Ifølge italiensk tv er to betjente og en forbipasserende blevet såret, mens det lokale politi oplyser, at der sandsynligvis blev affyret fem eller seks skud.

En af de to sårede betjente er blevet ramt i nakken, og hans tilstand er kritisk. Den anden betjent er ramt i benet, mens den forbipasserende ikke er alvorligt såret, fortæller en kilde fra italiensk politi.

En mand er allerede blevet anholdt af politiet i forbindelse med skyderiet. Ifølge det franske nyhedsbureau AFP er den tilbageholdte mand også såret.

Angiveligt skulle manden have råbt "skyd mig, skyd mig", efter at han selv havde affyret sine skud.

Enrico Letta og hans ny regering skulle være ankommet til premierministerens kontor klokken 13 lokal tid for at få overdraget magten fra den afgående regering.

Lørdag lykkedes det centrumvenstre-politikeren Letta at danne en ny regering efter to måneders politisk dødvande, der efterfulgte valget i februar, fordi resultatet var så mudret.

Italien har i de seneste år kæmpet hårdt mod en stigende arbejdsløshed og en stor offentlig gæld. 11,6 procent af italienerne står i dag uden arbejde, mens den offentlige gæld i år ventes at stige til 130 procent af landets bruttonationalprodukt.

Teknokratregeringen med Mario Monti i spidsen, der ledede støvlelandet indtil valget i februar og har gennemført en række store besparelser, er blevet mødt at stor utilfredshed fra den italienske befolkning.

/ritzau/Reuters

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip