Skudt i hovedet under guldsmedetyveri

Svensk politi har efter en omfattende eftersøgning anholdt to personer efter et røveri i en guldsmedebutik fredag i byen Södertälje, hvor en gerningsmand blev livsfarligt såret af et skud i hovedet, da det kom til en skudveksling mellem politi og røvere.

Den svenske avis Expressen skriver, at den sårede er 26 år og kommer fra byen Norsborg syd for Stockholm.

- Der blev slået alarm kvart i 12 fredag. Da vi kom til stedet, kom det til en skudveksling, og en af gerningsmændene blev ramt. Mindst to andre flygtede, siger en talsmand for kriminalpolitiet i byen, der ligger tæt på Stockholm.

Skyderiet skete i en central bydel og blev overværet af flere chokerede forbipasserende.

Et øjenvidne sagde fredag til Aftonbladet, at en af røverne var ved at kaste sit bytte ind i en Audi, da han pludselig løftede sit våben, fordi politiet ankom til stedet. Han skød tre gange, inden politiet besvarede ilden og ramte ham i hovedet.

Den sårede røver blev liggende livløs tilbage uden for den røvede forretning, mens Audien kørte væk, viste videooptagelser, som blev bragt i avisen.

På optagelserne ser det ud, som om den sårede også blev kørt over af de andre røvere, da de flygtede fra stedet. De havde forgæves forsøgt at få ham med ind i bilen.

Der blev efterladt et automatvåben nær ham.

Et andet øjenvidne, som overværede røveriet fra rulletrappe 10-15 meter væk fra butikken, siger til nyhedsbureauet TT, at to røvere gik ind guldsmedeforretningen.

- Folk skreg, da røverne slog disken i stykker og begyndte at tage smykker, siger vidnet.

/ritzau/TT

 

Dagens Gossip