Skudt og stukket i halsen: Mand sigtet for hundedrab

En mand er sigtet for at have taget livet af den rottweiler, der søndag blev fundet død ved Kraghede Sø ved Hvilshøj i Nordjylland.

Det oplyser Nordjyllands Politi til Dagens.dk.

- Vi har sigtet hundens formodede ejer. Han er sigtet for at have slået hunden ihjel uden at have erhvervet jagttegn, siger vicepolitikommissær ved nærpolitiet i Brønderslev, Diana Larsen, til Dagens.dk.

SE OGSÅ: Mishandlet hund fundet dræbt: Skudt og snittet i halsen

Hun oplyser videre, at politiet i første omgang lægger op til, at sagen føres som en overtrædelse af dyreværnsloven.

Diana Larsen ønsker til gengæld ikke at sige noget om, hvordan manden har haft adgang til et skydevåben uden at have haft jagttegn.

- Jeg kan ikke sige noget om vores efterforskning. Sagen er egentlig slut for vores vedkommende. Den er sendt videre til vores jurister, som skal vurdere, om der er nok til en domfældelse, forklarer hun.

Den cirka et år gamle rottweilertæve blev fundet skudt og snittet i halsen. Hunden var pakket ind i et lagen og skjult under et gammelt juletræ.

Nordjysk Dyreredning bragte rottweileren til en dyrlæge i Aalborg, som kunne konstatere, at dens krop var fuld af hagl, og at hovedpulsåren var skåret over med en kniv.

Politiet har besluttet ikke at lade hunden obducere, hvorfor det er uklart, om den har lidt under aflivningen.

I Danmark er det lovligt selv at aflive sine dyr. Men, når der er tale om større dyr - eksempelvis hunde og katte - må aflivning kun foretages af fagfolk og personer, der har jagttegn eller på anden vis er uddannet til aflivning.

SE BILLEDERNE HERUNDER:
(Vi advarer imod stærke billeder)

Dagens Gossip