Skuespiller anholdt for giftbrev til Obama

En amerikansk skuespillerinde, som har medvirket i populære tv-serier i USA, blev fredag anholdt og mistænkt for at være kvinden bag de giftbreve, som blandt andet er blevet sendt til den amerikanske præsident.

35-årige Shannon Richardson er anklaget for at have skrevet trusselsbreve, der indeholdt det giftige stof ricin, til Barack Obama og New Yorks borgmester, Michael Bloomberg.

En tredje kuvert var rettet mod Bloombergs lobbygruppe "Borgmestre mod Illegale Våben", der arbejder for en strammere våbenlov. Alle brevene blev dog opsnappet, før de nåede frem.

Richardson, som har haft mindre roller i tv-serierne "The Walking Dead" og "The Vampire Diaries", blev anholdt i Texas. Hun risikerer op til 10 års fængsel, hvis hun kendes skyldig.

- Ifølge anholdelses-dokumentet har Richardson angiveligt sendt tre breve, der alle indeholdt giftig ricin, lyder det fra anklagemyndigheden i Texas.

En kopi af det brev, som var tiltænkt Bloomberg, er blevet offentliggjort på nettet.

- Du må først dræbe mig og min familie, før du får mine våben. Enhver, der forsøger at nærme sig mit hus, bliver skudt i hovedet, står der i brevet.

- Retten til at bære våben er min forfatningssikrede ret, og jeg vil kæmpe for den ret til den dag, jeg dør. Det, som dette brev indeholder, er intet sammenlignet med, hvad jeg tænkt mig at gøre ved dig, lyder truslen.

Bloombergs borgmester-lobbygruppe blev stiftet i 2006, og den har fået en del opmærksomhed siden massakren på en skole i byen Newtown, Connecticut, i december, hvor 20 børn og seks voksne blev dræbt.

Gruppen har siden arbejdet for lovgivning, der udvider baggrundstjekket af våbenkøbere, og for et forbud mod halvautomatiske våben. Begge dele uden held.

/ritzau/AFP

 

Dagens Gossip