Skuespiller bandlyser plus-size størrelser

Skrevet af admin

19/08/2015

Dagens topnyheder

Hendes mission er at give kvinder med former et større udvalg i modetøj. Så nu er hun i fuld gang med at lancere sit nye tøjmærke. Men hun hader fænomenet om "plus-size"-tøj til større kvinder.

For skuespilleren og den nyudklækkede designer Melissa McCarthy mener, at kvinder kommer i alle størrelser, og fordi man er stor, skal man ikke adskilles fra de fine tøjrækker. Det er nemlig tendensen ifølge "Samantha Who?"-stjernen.

- Når du adskiller "plus-size" fra det andet tøj, så fortæller du kvinderne, at de ikke kan få, hvad alle andre kan få, siger Melissa McCarthy til Gayle King på det amerikanske morgenshow "CBS This Morning" og fortsætter.

- 70 procent af de amerikanske kvinder bruger en størrelse 46 eller derover, hvilket er målene for en "plus-size". Så du tager faktisk størstedelen af amerikanske kvinder og fortæller dem, at de ikke er værdige i modeverdenen.

McCarthy har selv kæmpet med vægten i mange år, men har ingen bekymringer over det længere. Hun har passet stort set alle størrelser. Og det har været svært at finde flot tøj i den rigtige størrelse.

- Du siger jo heller ikke på en restaurant: 'Vi serverer kun til de gæster, der ikke spiser', siger McCarthy.

Melissa McCarthys første kollektion "Seven 7" kommer til at kunne købes i blandt andet det amerikanske indkøbscenter Bloomingdales i slutningen af august.

Hun har dog krævet, at alle forhandlere skal have hendes tøj fremme i alle størrelser - også de større. På den måde kan kvinder shoppe med deres veninder - selvom de ikke bruger den samme størrelse i tøj. 

- Og til kravet svarede de alle sammen 'ja', afsluttede Melissa McCarthy.

Den modeglade skuespiller er kendt fra tv-serien "Gilmore Girls" og er snart aktuel i den nye "Ghostbusters"-film.

/ritzau/FOKUS