Skuespiller: Homo-kys udvidede min horisont

Skrevet af admin

14/11/2015

Mest læste i dag

Den spanske skuespiller Antonio Banderas, særligt kendt for sine rolle som den fægtende Zorro, indrømmer i et interview, at han ikke var tryg ved en film, hvor han skulle kysse en anden mand. Men faktisk skulle netop den scene vise sig at ændre hans egen moral.

- Jeg kan huske, da vi indspillede "Law of Desire", der var jeg meget bekymret for homo-scenerne i manuskriptet. På det tidspunkt var jeg særligt nervøs for, hvordan min mor og far ville reagere, fortæller den 55-årige skuespiller i et interview med ABC News.

Men en samtale med instruktøren Pedro Almodóvar udvidede stjernens horisont.

- Han lærte mig mange ting om moral. Jeg kan huske, at han sagde "Antonio, du slog nogen ihjel i scene 21. Har du ikke noget problem med det?" Jeg svarede nej. Så sagde han "Så du har ikke noget problem med at dræbe en i en film, men du har et problem med at kysse en i en film? Hvad er dit problem? Tænk over det", husker skuespilleren, som også har lagt stemme til den bestøvlede kat i "Shrek"-filmene.

Den opsang satte tanker i gang hos den spanske skuespiller, som besluttede sig for at lægge fordommene på hylden.

- Han (Pedro Almodóvar, red.) var den, der fik mig til at tage alle mine fordomme, og alle de ting, man går og har et problem med og bare efterlade dem uden for filmsettet, fortæller Antonio Banderas.

/ritzau/FOKUS