Skuespiller raser over den katolske kirke

I slutningen af maj sagde et overvældende antal irere "yes" til, at homoseksuelle må gifte sig.

Irland blev dermed det første land i verden til at lave en folkeafstemning om rettigheden, som 62 procent stemte ja til.

Men blandt modstanderne af homo-ægteskaber er den katolske kirke, som mener, at det er "unaturligt", og det raser den irskfødte ja-stemmende skuespiller Colin Farrell over.

- Det er virkelig sjovt, for da resultatet var afgjort, sagde kirken, at det var en mørk dag for Irland, men imens kunne man se regnbuer overalt, siger den 39-årige skuespillere til E! News og henviser til regnbuen som frigørelsessymbol for homoseksuelle.

- Mænd og kvinder krammede, mænd og mænd krammede, kvinder og kvinder krammede, og så siger de, at det er en mørk dag for Irland, syder den Golden Globe-vindende skuespiller og fortsætter:

- En mørk dag i historien for et land med borgerkrig og blodsudgydelse? Det var en fantastisk dag, understreger han.

Farrells lillebror er homoseksuel, og derfor har brødrene Farrell længe kæmpet for homoseksuelles rettigheder.

- Jeg har været bekymret over, at han har sat sig i skudlinjen med budskabet om at lave en forfatningsændring. Men nu er jeg sikker på, at han vil gifte sig i Irland inden for det næste år. Han blev gift i canadiske Vancouver for syv-otte år siden, men jeg tror, han vil nyde at kunne fejre det hjemme.

Danmark var i 1989 det første land i verden til at tillade registreret partnerskab, og den 7. juni 2012 vedtog Folketinget, at homoseksuelle nu også må gifte sig på traditionel vis.

Fra 21. juni er Farrell aktuel i den nye sæson af "True Detective".

/ritzau/FOKUS

Dagens Gossip