Skuespiller raser: Presset af kultrolle

Det var noget af et kostume, som Andrew Garfield skulle fylde ud, da han fik rollen som superhelten Spider-Man.

Men glæden ved rollen udviklede sig hurtigt til et kæmpe forventningspres for den 32-årige britisk-amerikanske skuespiller, der overtog rollen som edderkoppemanden efter skuespilleren Tobey Maguire.

- Med en film som "Spider-Man" er der så meget fokus og forventning i at påtage sig en historie og en rolle som den. At lave alt rigtigt og opfylde folks forventninger kommer ikke til at ske. Man kommer til at skuffe alle, siger skuespilleren, der har spillet superhelten i to film, og langer i interviewet med Indiewire ud efter producenterne:

-  Det er ekstra svært, når filmene bliver massemarkedsført og skal passe til alle målgrupper - alt fra 50-årige hvide mænd og homoseksuelle teenagere til homofober og 11-årige piger skulle elske den, raser skuespilleren, der også er kendt fra det Oscar-vindende Facebook-drama "The Social Network", og fortsætter:

- Aspektet af markedsføringen var ret ærgerlig. Særligt for os, der gik ind i projektet med liv og sjæl og forsøgte at gøre filmen unik. Jeg er klar over, at producenterne gerne vil tjene mange penge, men jeg kan ikke være på den måde, siger den Golden Globe-nominerede filmstjerne.

- Det er som et fængsel at arbejde under disse forventninger. Men jeg var klar til udfordringen, og det er jeg stadig, siger skuespilleren kryptisk.

Næste gang, Andrew Garfield kan ses i de danske biografer, bliver i dramafilmen "99 Homes", der får premiere torsdag den 5. november.

/ritzau/FOKUS

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip