Skuespiller tager pause efter depression

Skrevet af admin

14/05/2016

Mest læste i dag

Efter fødslen af datteren Kaya for halvandet år har Hayden Panettiere været ramt af fødselsdepression.

Nu trækker den 26-årige skuespillerinde sig tilbage for at komme sig over konsekvenserne.

- Fødselsdepressionen har påvirket alle aspekter i mit liv, meddelte den Golden Globe-nominerede stjerne for nylig på sin Twitter-profil.

- I stedet for at forblive fastlåst i usunde mekanismer har jeg valgt at tage tid for mig selv til at reflektere over mit liv og min sundhed. Ønsk mig held og lykke, slutter hun sit tweet.

Første gang følelserne eskalerede, og familieidyllen krakelerede, forsøgte hun at behandle sig selv, men det mislykkedes. Derfor søgte hun professionel hjælp.

- Der er mange mennesker, der tror, at fødselsdepressioner ikke findes, og at det er hormonalt. Det er helt ukontrollerbart, og kvinder har brug for støtte til at komme igennem det, fortalte hun i talkshowet "Live! with Kelly and Michael" i september sidste år.

En fødselsdepression kan blandt andet give humørsvingninger, problemer med at knytte sig til sit barn, angst og tanker om selvskade, men Panettiere understregede i et interview med mediet E! News i januar, at hun trods triste tanker aldrig har villet skade sin lille pige.

- Jeg vil gerne være et godt eksempel for min datter og fastslå, at man ikke er en dårlig mor, fordi man bliver ramt af en fødselsdepression.

Trods den hårde start på familielivet har Panettiere tidligere fortalt, at hun sammen med sin forlovede, den 40-årige ukrainske sværvægtsbokser Wladimir Klitschko, drømmer om at give lille Kaya tre søskende.

Læs tweetet her: https://twitter.com/haydenpanettier/status/730854394770673665

/ritzau/FOKUS