Skuespilleren Ole Ernst er død

Ole Ernst, der døde efter nogle måneders skrantende helbred, blev blandt andet kendt for sin rolle som politiassistent Henning Holm i de folkekære film om Olsen Banden. Det var ham, der som et gentagende tema fik forklaret sagernes rette sammenhæng af en mere rutineret betjent, spillet af Axel Strøbye.

Ole Ernst har en lang karriere bag sig, som ifølge politiken.dk omfatter flere end 100 spillefilm. Han var i adskillige år tilknyttet Det Kongelige Teater, og han modtag flere hæderspriser.

Kort før sin 70 års fødselsdag fortalte Ole Ernst i et interview med Berlingske, at han var begyndt at spekulere over sin egen død og begravelse:

»Det er mest om morgenen, når jeg lige er vågnet, at jeg tænker på døden. Det er jeg begyndt på. Det er kommet sådan lidt pø om pø. Jeg er bange for den - dem, der siger, de ikke er det, lyver. Nej, jeg er måske ikke bange, jeg er mere ked af, at den eksisterer, for så mister man alt, hvad man har,« sagde og fortalte, at han gerne vil have salmen »En rose så jeg skyde« sunget ved sin begravelse.

»Og nå ja, så kunne jeg godt tænke mig at indtale noget, der skulle spilles under begravelsen. Et eller andet i retning af: »Nu sidder I dernede og er kede af det. Det skal I sgu ikke være,« sagde han.

I interviewet fortalte Ole Ernst også om at være kendt.

»Jeg ved godt, at jeg ikke altid har været lige vild med at være berømt. Jeg var jo »Mads Mikkelsen« i 1970erne og 80erne, og jeg var nok lidt krukket omkring det dengang. Alle ville mig noget og kom hen og sagde: »Hvad så, Ole, skal du ikke have en bajer?« Dem var jeg nødt til at bede om at skride. I dag er det noget andet. Nu er det fint, dejligt og sødt,« sagde han.

Ole Ernst blev født i København og uddannede sig til skuespiller på Odense Teater.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip