Skuespillerinde afslører Refns feminine side

Skrevet af admin

09/06/2016

Mest læste i dag

Han er kendt for sine blodige film, voldsomme scener og dystre karakterer, så da det lykkedes den 18-årige skuespillerinde Elle Fanning at lande en rolle i Nicolas Winding Refns nyeste film "The Neon Demon", troede hun, at hun vidste, hvad hun gik ind til.

Men den danske instruktør, der før har stået bag film som "Valhalla Rising" og "Only God Forgives", var slet ikke, som hun havde forventet.

Det fortæller hun i et interview med Ritzau Fokus.

- Jeg har altid været kæmpe stor fan af Nic (Nicolas Winding Refn, red.) og hans arbejde. Jeg var på et tidspunkt i Sydafrika, hvor den eneste engelske tv-kanal viste "Drive" hele tiden, så jeg så den igen og igen, fortæller hun.

- Da jeg så hørte, at han ville lave en film om en ung pige og modeller, så tænkte jeg, at det lød helt skævt i forhold til det, han ellers havde lavet. Han er jo en mester i vold og maskulinitet, siger Elle Fanning.

Hun var så nysgerrig efter, hvad det var, Nicolas Winding Refn var ude på, at hun fik inviteret sig selv til et møde med instruktøren. Men her fik hun en helt anden side af den danske instruktør at se.

- Jeg var enormt interesseret i at være med i filmen fra starten af, og han ville heldigvis også gerne se mig an. Vi mødtes i Los Angeles, og han overraskede mig virkelig.

- Han var omgivet af prinsessetøj og ting, fordi han har to små døtre og så viser det sig, at han er helt vild med sangen "Let it go" fra Frozen, det er en af hans yndlingssange. Han har en meget feminin side, siger hun.

- Da vi mødtes, fortalte han mig, hvordan "The Neon Demon" skulle være en film om skønhed og faren ved det, og jeg var bare så solgt, siger Elle Fanning.

Arbejdet med Nicolas Winding Refn har været en ny oplevelse for skuespillerinden, der begyndte sin karriere allerede som to-årig. Trods sin erfaring i branchen, har hun ikke prøvet at lave film på den måde, Nicolas Winding Refn gør.

- Han arbejder meget tæt sammen med en, og det er ret fantastisk. Han giver én frihed til at ændre ting og til at man kan sætte sit eget personlige præg på historien. Det har været helt anderledes at arbejde på denne her film, også fordi vi har skudt filmen i kronologisk rækkefølge, siger hun.

Derfor er hun langt fra afvisende ved tanken om at skulle lave flere film med den danske instruktør. Slet ikke hvis han kan få skuespilleren Ryan Gosling, der spillede hovedrollen i både "Drive" og "Only God Forgives, med på holdet.

- Vi har snakket om det, og for mig ville det være så fedt at kunne arbejde med Nicolas i lang tid fremover. Måske sammen med Ryan (Gosling, red.) også, ham har jeg altid været lidt forelsket i, siger hun og griner.

"The Neon Demon" har premiere den 9. juni i Danmark.

/ritzau/FOKUS