Skuespillerinden Jessica Alba milliardfirma sagsøgt igen

Skrevet af admin

30/03/2016

Dagens topnyheder

Jessicas Albas firma, The Honest Company, er igen under anklager om ikke at være så ærligt endda.

Sammen med fire forretningspartnere stiftede den i dag 34-årige skuespillerinde i 2011 The Honest Company, der er et online livsstilsunivers, som sælger rene husholdningsprodukter uden farlige kemikalier i.

Men nu bliver milliardforretningen atter trukket i retten for angiveligt at fuske med etiketterne og være proppede med kemi.

En kvinde fra delstaten Missouri anklager The Honest Company for at have "bedragerisk markedsført vaskemiddel, opvaskemiddel, rengøringsartikler og øvrige produkter med ikke at indeholde natriumlaurylsulfat, når tests offentliggjort i Wall Street Journal 10. marts har fundet betydelige mængder af det skummende rengøringskemikalie".

Sådan lyder anklagerne ifølge avisen Toronto Sun.

En lignende retssag blev indgivet i New York i februar, og her blev Albas firma anklaget for at vildlede forbrugerne i 41 af brandets produkter, mens The Honest Company sidste år blev hevet i retten to gange efter anklager om, at deres solcreme angiveligt ikke beskyttede mod de farlige UV-stråler.

The Honest Company raser over anklagerne og Wall Street Journals testresultater og hævder, at de ikke bruger natriumlaurylsulfat, men i stedet sodium coco-sulfat, som "er mindre irriterende for kroppen og sikrere at bruge".

- Vi vil gerne aflive myten om, at natriumlaurylsulfat og sodium coco-sulfat er det samme - det er det ikke, lyder det kortfattet i en erklæring, hvor The Honest Company også har redegjort for produkternes molekylære opbygning.

Der er endnu ikke sat en dato for afgørelsen af tvisten.

/ritzau/FOKUS